TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

H&M pitää tietosuojaa erittäin tärkeänä, ja haluamme olla avoimia ja läpinäkyviä henkilötietojesi käsittelystä. 

Sen vuoksi olemme määritelleet toimintatavat, joiden mukaisesti henkilötietojasi käsitellään ja suojataan.

Kuka valvoo henkilötietojasi?
Ruotsalainen yhtiö H & M Hennes & Mauritz GBC AB (”H&M”) toimii meille toimittamiesi henkilötietojen valvojana ja on vastuussa henkilötiedoistasi sovellettavan tietosuojalain mukaisesti. 

H & M Hennes & Mauritz AB GBC
Mäster Samuelsgatan 46
106 38 Stockholm
Sweden

Osakeyhtiörekisteri:
Bolagsverket/Swedish Companies
Registration Office
Y-tunnus: 556070-1715
Valtuutettu edustaja: Karl-Johan Persson
ALV-rekisterinumero: ALV-numero SE556070171501

Missä tietojasi säilytetään?
Sinulta keräämiämme henkilötietoja säilytetään Euroopan talousalueella (“ETA”), mutta henkilötietojasi voidaan myös siirtää ja käsitellä ETA-alueen ulkopuolisessa maassa. Kaikki henkilötietojen siirrot tehdään sovellettavien lakien mukaisesti.

ETA-alueen ulkopuolelle kohdistuvissa siirroissa H&M käyttää mallisopimuslausekkeita ja Privacy Shield -järjestelyä takeina niiden maiden osalta, joihin liittyen Euroopan komissio ei ole tehnyt riittävyyttä koskevaa päätöstä.

Kenellä on pääsy tietoihisi?
Tietojasi voidaan jakaa H&M-konsernin sisällä (katso H&M-konserniin kuuluvat yhtiöt vuosikertomuksestamme, joka löytyy osoitteesta about.hm.com). Paikallinen H&M-yhtiö toimii henkilötietojen käsittelijänä, joka käsittelee henkilötietoja ruotsalaisyhtiön puolesta.

Emme koskaan välitä, myy tai vaihda tietojasi markkinointitarkoituksiin kolmannelle, H&M-konsernin ulkopuoliselle osapuolelle. Kolmannelle osapuolelle välitettäviä tietoja käytetään ainoastaan palveluidemme tarjoamiseksi sinulle. Löydät kussakin prosessissa käytettävät kolmannet osapuolet alta.

Mikä on käsittelyn oikeudellinen peruste?
Sinulta keräämiemme henkilötietojen käsittelyn osalta ilmoitamme jokaisessa tapauksessa, onko henkilötietojen ilmoittaminen lakisääteistä vai vaaditaanko sitä sopimuksen solmimiseen sekä onko henkilötietojen ilmoittaminen pakollista ja mitä henkilötietojen ilmoittamatta jättämisestä mahdollisesti seuraa.

Mitä oikeuksia sinulla on?
Oikeus saada nähtäväksi: 
Sinulla on oikeus milloin tahansa pyytää tietoa hallussamme olevista henkilötiedoistasi. Voit ottaa yhteyttä yhtiöön H&M, joka toimittaa henkilötietosi sinulle sähköpostilla.

Oikeus siirrettävyyteen: 
Aina, kun H&M käsittelee automatisoidusti henkilötietojasi antamasi luvan tai sopimuksen perusteella, sinulla on oikeus saada kopio sinulle tai toiselle osapuolelle rakenteisesti, yleisesti käytetyn käytännön mukaan ja konelukuisessa muodossa siirretyistä tiedoistasi. Tämä koskee vain meille antamiasi henkilötietoja.

Oikeus oikaisuun: 
Sinulla on oikeus pyytää virheellisten henkilötietojesi oikaisua sekä puutteellisten henkilötietojen täydentämistä. 

Jos sinulla on H&M-tili tai Club-jäsenyys, voit muokata henkilötietojasi tili- ja jäsensivuillasi.

Oikeus poistaa:
Sinulla on oikeus poistaa H&M-yhtiön käsittelemiä henkilötietoja milloin tahansa seuraavia tilanteita lukuun ottamatta

*sinulla on avoin asia asiakaspalvelussa
*sinulla on avoin tilaus, jota ei ole vielä toimitettu tai on toimitettu osittain
*sinulla on maksamaton velka H&M:lle, maksutavasta riippumatta
*sinua epäillään palveluidemme väärinkäytöstä tai olet käyttänyt palveluitamme väärin viimeisten neljän vuoden aikana
*velkasi on myyty kolmannelle osapuolelle viimeisten kolmen vuoden aikana tai yhden vuoden aikana edesmenneiden asiakkaiden osalta
*luottohakemuksesi on hylätty viimeisten kolmen kuukauden aikana
*jos olet tehnyt ostoksia, säilytämme ostoon liittyvät henkilötietosi kirjanpitosäännösten perusteella

Oikeutesi kieltää suoramarkkinointi:
Sinulla on oikeus kieltää suoramarkkinointi, mukaan lukien suoramarkkinointitarkoituksissa tehdyt profilointianalyysit.

Voit kieltää suoramarkkinoinnin seuraavilla tavoilla:

* noudattamalla kaikissa markkinointiviesteissä olevia ohjeita
* muokkaamalla H&M-tilin asetuksia

Oikeus rajoitukseen:
Sinulla on oikeus pyytää, että H&M rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä seuraavissa tilanteissa:

* Jos kiellät H&M:s-yhtiön oikeutettuun etuun perustuvan käsittelyn, H&M-yhtiön tulee pidättäytyä kyseisten tietojen käsittelystä oikeutetun edun varmennuksen aikana.
* Jos ilmoitat henkilötietojesi olevan virheellisiä, H&M-yhtiön tulee pidättäytyä kyseisten tietojen käsittelystä henkilötietojen oikeellisuuden tarkistuksen aikana.
* Jos käsittely on laitonta, voit vastustaa henkilötietojen poistoa ja pyytää sen sijaan pidättäytymistä henkilötietojesi käsittelystä.
* Jos H&M ei enää tarvitse henkilötietoja, mutta tarvitset niitä oikeusvaateilta puolustautumiseen.

Miten voit toteuttaa oikeuksiasi?
Suhtaudumme tietosuojaan vakavuudella ja siksi olemme koonneet yhteen erityisen asiakaspalvelutiimin, joka hoitaa yllä mainittuihin oikeuksiisi liittyviä asioita. Tavoitat heidät aina osoitteesta dataprotection.fi@hm.com.

Tietosuojavastaava:
Olemme nimittäneet erityisen tietosuojavastaavan varmistamaan, että henkilötietojasi käsitellään jatkuvasti avoimella, virheettömällä ja laillisella tavalla. Tietosuojavastaavaan voit ottaa yhteyttä osoitteessa dataprotection.fi@hm.com kirjoittamalla aihekenttään DPO.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle: 
Jos mielestäsi H&M käsittelee henkilötietojasi väärin, voit ottaa meihin yhteyttä. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Tietosuojakäytäntömme päivitykset:
Voi olla, että meidän pitää päivittää tietosuojakäytäntöäsi. Tietosuojakäytännön uusin versio löytyy aina verkkosivultamme. Ilmoitamme tietosuojakäytännön materiaalisista muutoksista, kuten henkilötietojesi käyttötarkoituksista, valvojan henkilöllisyydestä tai oikeuksistasi.

  • Miksi käytämme henkilötietojasi?
    Käytämme henkilötietojasi hallinnoidaksemme online-tilaustasi yhtiössä H&M käsittelemällä tilauksiasi ja palautuksiasi online-palveluissamme ja lähettääksemme sinulle ilmoituksia toimituksen tilasta tai mahdollisista ongelmista tuotteidesi toimituksessa. 

    Käytämme henkilötietojasi maksujesi hallinnoimiseen.

    Käytämme tietojasi myös tuotteisiin liittyvien reklamaatioiden ja takuuasioiden käsittelyyn.

    Henkilötietojasi käytetään, jotta voimme tunnistaa sinut ja varmistaa, että ikäsi oikeuttaa sinut online-ostoksiin, sekä osoitteesi vahvistamiseksi ulkoisilta kumppaneilta. 

    Haluamme tarjota sinulle erilaisia maksuvaihtoehtoja ja teemme analyysejä, mukaan lukien maksuhistoriasi ja luottotietojen tarkistukset, selvittääksemme, mitkä maksutavat ovat sinulle mahdollisia. 

    Millaisia henkilötietoja käsittelemme?
    Keräämme seuraavia henkilötietoja

    * yhteystiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
    * maksutiedot ja maksuhistoria
    * luottotiedot
    * tilaustiedot

    Jos sinulla on H&M-tili tai olet H&M Club -jäsen, käsittelemme myös tilin tai jäsenyyden osalta annettuja henkilötietojasi, kuten 

    * tili- tai jäsen-ID
    * ostoshistoria

    Kuka voi käyttää henkilötietojasi?
    Kolmannelle osapuolelle välitetään tietoja vain edellä mainittujen palveluiden toimittamiseksi; yrityksille osoitteesi vahvistamiseksi, viestintätoimistoille tilausvahvistuksen lähettämiseksi, varasto- ja jakelutoimittajille tilauksesi toimituksen yhteydessä. Maksupalveluiden toimittajille maksuasi varten. Luottotietoyrityksille tunnistamista ja luottotarkistuksia varten, sekä perintäyrityksille.

    Huomaa, että monilla näistä vastaanottavista yrityksistä on riippumaton oikeus tai velvoite henkilötietojesi käsittelyyn.

    Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?
    Henkilötietojesi käsittely on välttämätöntä, jotta H&M pystyy hallinnoimaan tilaustasi ja toimittamaan sen sinulle.

    Miten kauan säilytämme tietojasi?
    Säilytämme tietojasi niin kauan kuin olet aktiivinen jäsen.

    Automatisoitu päätöksenteko:
    Kun haet maksutavaksi luottoa, suoritamme automatisoidun päätöksenteon luottohakemuksesi perusteella. Sinulla on oikeus ilmaista näkemyksesi ja kyseenalaistaa päätös henkilökunnan jäsenelle.

  • Miksi käytämme henkilötietojasi?
    Käytämme henkilötietojasi lähettääksemme sinulle etuja markkinointitarkoituksessa, tietoa kyselytutkimuksista sekä kutsuja sähköpostilla, tekstiviestillä, puhelimitse ja postitse.

    Optimoidaksemme H&M-kokemuksesi toimitamme sinulle asianmukaista tietoa, tuotesuosituksia, muistutuksia ostoskoriisi jääneistä tuotteista sekä yksilöityjä etuja. Kaikki nämä palvelut perustuvat aiempiin ostoksiisi, klikkauksiisi ja meille antamiisi tietoihin.

    Millaisia henkilötietoja käsittelemme?
    Käsittelemme seuraavia henkilötietoja 

    * yhteystiedot, kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero ja postinumero
    * lapsia koskevat päivitykset halutessasi (jos ilmoitat tiedot meille)
    * sukupuoli (jos ilmoitat tiedon meille)
    * klikkaamasi tuotteet ja edut

    Jos sinulla on H&M-tili tai olet H&M Club -jäsen, käsittelemme myös tilin ja jäsenyyden osalta annettuja henkilötietojasi, kuten 

    * nimi 
    * osoite
    * ikä
    * ostoshistoria
    * navigointisi ja klikkauksesi sivustolla

    Kuka voi käyttää henkilötietojasi?
    Kolmannelle osapuolelle välitetään tietoja vain edellä mainittujen palveluiden toimittamiseksi; mediatoimistoille ja teknisille toimittajille fyysisen ja digitaalisen suoramarkkinoinnin jakelua varten. 

    Emme koskaan välitä, myy tai vaihda tietojasi markkinointitarkoituksiin kolmannelle, H&M-konsernin ulkopuoliselle osapuolelle. 

    Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?
    Henkilötietojesi käsittely perustuu lupaasi, jonka annat hyväksyessäsi suoramarkkinoinnin. Tämä ei koske postitse lähetettävää markkinointimateriaalia (kuvastot mukaan lukien), joka lähetetään sinulle oikeutetun etumme perusteella.

    Oikeus peruuttaa lupasi:
    Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa lupasi henkilötietojesi käsittelyyn ja kieltää suoramarkkinointi.

    Niin tehdessäsi H&M ei enää pysty lähettämään sinulle lupaasi perustuvia suoramarkkinointietuja tai tietoja.

    Voit kieltää suoramarkkinoinnin seuraavilla tavoilla:
    * noudattamalla kaikissa markkinointiviesteissä olevia ohjeita
    * muokkaamalla H&M-tilin asetuksia
    * ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun osoitteeseen info@hm.com. 

    Miten kauan säilytämme tietojasi?
    Säilytämme tietojasi suoramarkkinointiin, kunnes peruutat lupasi. 

    Sähköpostimarkkinoinnissa emme pidä sinua enää aktiivisena asiakkaana, jos et ole avannut sähköpostiviestiä kuluneen vuoden sisällä. 

    Tämän jälkeen henkilötietosi poistetaan.

  • Miksi käytämme henkilötietojasi?
    Käytämme henkilötietojasi luodaksemme sinulle henkilökohtaisen asiakastilin ja hallinnoidaksemme sitä, jotta voimme tarjota sinulle yksilöidyn ja asianmukaisen H&M-kokemuksen. 

    Annamme sinulle tilaushistoriaasi ja tilauksiasi koskevia tietoja ja mahdollistamme tilisi asetusten käsittelyn (mukaan lukien toiveet markkinoinnista). Tarjoamme sinulle myös helppoja tapoja pitää tiedot, esimerkiksi yhteys- ja maksutiedot, ajan tasalla. Lisäksi annamme sinulle kokosuosituksia sekä mahdollisuuden tallentaa tuotteita ostoskoriisi ja arvostella meiltä ostamiasi tuotteita.

    Tarjotakseen sinulle asianmukaisia tuotesuosituksia H&M käsittelee navigointi- ja selauskäyttäytymistäsi digitaalisilla alustoillamme (mukaan lukien verkkosivusto ja sovellus), ostoshistoriaasi, tuotearviointejasi sekä tietoa, jota olet antanut meille tilisi kautta.

    Millaisia henkilötietoja keräämme?
    Käsittelemme aina sähköpostiosoitettasi ja salasanaasi, jotka syötät kirjautuessasi H&M-tilille. 

    Käsittelemme seuraavia henkilötietoja, jos annat tiedot meille:

    * yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero
    * syntymäaika 
    * sukupuoli 
    * maa 
    * tiliasetukset
    * salatut maksukorttitiedot

    Käsittelemme seuraavia henkilötietoja, jos teet ostoksia
    * tilaushistoria
    * toimitustiedot
    * maksuhistoria

    Käsittelemme myös seuraavia evästeisiisi liittyviä henkilötietoja
    * klikkaushistoria
    * navigointi- ja selaushistoria

    Kuka voi käyttää henkilötietojasi?
    Kolmannelle osapuolelle välitetään tietoja vain edellä mainittujen palveluiden toimittamiseksi. Verkkosivuston optimointiin käytämme verkkosivustojen kehittäjiä ja analysointityökaluja tuotearviointiin.

    Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?
    Tiliisi liittyvien henkilötietojen käsittely perustuu lupaasi, jonka annat luodessasi H&M-tilin.

    Henkilötietojesi käsittely asianmukaisen tuotetiedon tarjoamiseksi sinulle perustuu oikeutettuun etuumme.

    Oikeus peruuttaa lupasi:
    Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa lupasi henkilötietojesi käsittelyyn. Niin tehdessäsi tilisi lakkautetaan eikä H&M pysty tarjoamaan sinulle edellä mainittuja palveluita.

    Miten kauan säilytämme tietojasi?
    Säilytämme tietojasi niin kauan kuin sinulla on aktiivinen H&M-tili. 

    Sinulla on milloin tahansa oikeus lakkauttaa tilisi. Jos teet niin, tilisi olemassaolo lakkaa eikä sinua enää pidetä aktiivisena. Säilytämme henkilötietosi, jos laki sitä vaatii tai vireillä on kiista.

    Kun tilisi on lakkautettu, tietosi poistetaan.

    Oikeus kieltää tietojesi käsittely:
    Sinulla on oikeus kieltää H&M:s-yhtiön oikeutettuun etuun perustuva henkilötietojesi käsittely ottamalla yhteyttä osoitteeseen dataprotection.fi@hm.com. Tilisi poistetaan emmekä pysty suorittamaan sinulle palveluitamme.

  • Miksi käytämme henkilötietojasi?
    Käytämme henkilötietojasi luodaksemme sinulle Club-jäsenyyden ja hallinnoidaksemme sitä sekä tarjotaksemme sinulle yksilöidyn ja asianmukaisen H&M Club -kokemuksen. 

    Kirjaamme ostoksistasi kertyvät pisteet ja hallinnoimme niitä, lähetämme sinulle tietoa pisteistäsi ja eduistasi, kuten alennuksista ja Club-tapahtumista.

    Käytämme henkilötietojasi myös tapahtuma- ja kilpailukutsuihin sekä H&M Club -jäsenetuihin ja lisäpalveluihin.

    Annamme sinulle tilaushistoriaasi ja tilauksiasi koskevia tietoja ja mahdollistamme tilisi asetusten käsittelyn (mukaan lukien toiveet markkinoinnista). Tarjoamme sinulle myös helppoja tapoja pitää tiedot, esimerkiksi yhteys- ja maksutiedot, ajan tasalla. Lisäksi annamme sinulle mahdollisuuden tallentaa tuotteita ostoskoriisi ja arvostella meiltä ostamiasi tuotteita.

    Tarjotakseen sinulle asianmukaisia tuotesuosituksia H&M Club käsittelee navigointi- ja selauskäyttäytymistäsi digitaalisilla alustoillamme (mukaan lukien verkkosivusto ja sovellus), ostoshistoriaasi, tuotearviointejasi sekä tietoa, jota olet antanut meille tilisi kautta.

    Jos et ole kieltänyt suoramarkkinointia, käytämme henkilötietojasi lähettääksemme sinulle etuja markkinointitarkoituksessa, tietoa kyselytutkimuksista sekä kutsuja sähköpostilla, tekstiviestillä, puhelimitse ja postitse.

    Millaisia henkilötietoja keräämme?
    Käsittelemme seuraavia henkilötietoja, jotka annat meille liittyessäsi H&M Club -Clubiin

    * tunnistautumistiedot, kuten sähköpostiosoite ja salasana
    * yhteystiedot, kuten nimi, postinumero, sähköpostiosoite
    * syntymäaika
    * sukupuoli
    * Club-jäsenyyden ID
    * puhelinnumero (jos ilmoitat sen meille)
    * osoite (jos ilmoitat sen meille)
    * tiliasetukset
    * salatut maksukorttitiedot

    Käsittelemme seuraavia henkilötietoja, jos teet ostoksia

    * tilaushistoria
    * toimitustiedot
    * maksuhistoria

    Käsittelemme myös seuraavia evästeisiisi liittyviä henkilötietoja

    * klikkaushistoria
    * navigointi- ja selaushistoria


    Kuka voi käyttää henkilötietojasi?
    Kolmannelle osapuolelle välitetään tietoja vain edellä mainittujen palveluiden toimittamiseksi. Tapahtumien varaamiseen käytämme tapahtumavarauksen työkaluja ja verkkosivuston optimointiin verkkosivustojen kehittäjiä. Tuotearviointiin käytämme analysointityökaluja sekä moderaattoreita ja kustannusyhtiöitä. Markkinointimateriaalin jakeluun käytämme viestintäyhtiöitä ja markkinointijakelun toimittajia.

    Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?
    Henkilötietojesi käsittely on välttämätöntä H&M Club -palvelun toteuttamiseksi. 

    Henkilötietojesi kerääminen H&M Club -jäsenyytesi luomiseksi ja hallinnoimiseksi on välttämätöntä, jotta voimme täyttää jäsenyyssopimuksen mukaiset lupauksemme.

    Jos et ilmoita henkilötietojasi, emme voi tarjota sinulle H&M Club -jäsenyyttä tai -palveluita.

    Miten kauan säilytämme tietojasi?
    Säilytämme tietojasi niin kauan kuin sinulla on aktiivinen Club-jäsenyys. 

    Sinulla on oikeus irtisanoa jäsenyytesi milloin tahansa. Jos teet niin, jäsenyytesi päättyy.

    Kun jäsenyys on päättynyt, tietosi poistetaan.

    Säilytämme henkilötietosi, jos laki sitä vaatii tai vireillä on kiista.

    Oikeutesi kieltää suoramarkkinointi:
    Sinulla on oikeus kieltää suoramarkkinointi, mukaan lukien suoramarkkinointitarkoituksissa tehdyt profilointianalyysit. Jos kiellät suoramarkkinoinnin, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn kyseisessä tarkoituksessa ja lopetamme markkinointimateriaalin lähettämisen H&M Club -jäsenyyden perusteella. Jos olet tilannut newsletters-uutiskirjeen, saat edelleen lupaasi perustuvaa suoramarkkinointia.

  • Miksi käytämme henkilötietojasi?
    Käytämme henkilötietojasi hallinnoidaksemme kyselyitäsi sekä käsitelläksemme tuotteisiin liittyviä reklamaatioita, takuuasioita ja tekniseen tukeen liittyviä asioita sähköpostilla, chatissa, puhelimessa ja sosiaalisessa mediassa.

    Voimme myös ottaa sinuun yhteyttä, jos tilauksessasi on ongelma.

    Millaisia henkilötietoja käsittelemme?
    Käsittelemme kaikkia meille antamiasi tietoja, mukaan lukien seuraavat tiedot

    * yhteystiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
    * syntymäaika
    * maksutiedot ja maksuhistoria
    * luottotiedot
    * tilaustiedot
    * tili- tai jäsennumero
    * kaikki asiaan liittyvä kirjeenvaihto

    Kuka voi käyttää henkilötietojasi?
    Kolmannelle osapuolelle välitettäviä tietoja käytetään ainoastaan yllä mainittujen palvelujen tarjoamiseksi sinulle. Jos olet Aasian alueella oleva asiakas, tietosi siirretään ulkoiselle asiakaspalveluyhtiöllemme.

    Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?
    Henkilötietojesi käsittely perustuu yhtiön H&M:s oikeutettuun etuun.

    Miten kauan säilytämme tietojasi?
    Säilytämme tietojasi 100 päivää puhelin- ja sähköpostikirjauksia ja kirjeenvaihtoa varten sekä 12 kuukautta tapauksen hallintaa varten. 

    Myymälässä tehtävissä reklamaatioissa tietojasi säilytetään 2 vuotta (Yhdysvalloissa 5 vuotta).

  • Miksi käytämme henkilötietojasi?
    Käsittelemme tietojasi, kun osallistut kilpailuihimme. Henkilötietojasi käytetään, jotta H&M voi ottaa yhteyttä osallistujiin kilpailua koskevissa asioissa, ennen ja jälkeen tapahtuman, kilpailijoiden tunnistamiseksi, kilpailijoiden iän varmistamiseksi, voittajiin kohdistuviin yhteydenottoihin ja palkintojenjaon toteuttamiseksi.

    Millaisia henkilötietoja käsittelemme?
    Käsittelemme seuraavia henkilötietoja

    * yhteystiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
    * ikä
    * kilpailussa annetut tiedot

    Kuka voi käyttää henkilötietojasi?
    Kolmannelle osapuolelle välitetään tietoja vain edellä mainittujen palveluiden toimittamiseksi; kuljetusyhtiöille palkintojen toimittamista varten. 

    Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?
    Henkilötietojesi käsittely perustuu lupaasi, jonka annat osallistuessasi kilpailuun.

    Oikeus peruuttaa lupasi:
    Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa lupasi henkilötietojesi käsittelyyn. Niin tehdessäsi H&M ei pysty tarjoamaan sinulle edellä mainittuja palveluita.

    Miten kauan säilytämme tietojasi?
    Säilytämme henkilötietojasi 45 päivää kilpailun päättymisestä.

  • Miksi käytämme henkilötietojasi?
    Käytämme tietoja arvioidaksemme, kehittääksemme ja parantaaksemme kaikille asiakkaille suunnattuja palvelujamme, tuotteitamme ja järjestelmiämme. Tämän vuoksi emme analysoi tietojasi henkilökohtaisella tasolla, vaan kaikki tietojen käsittely tapahtuu niin, että nimet on poistettu.

    Tämä sisältää analysoinnin, jonka avulla voimme tehdä palveluistamme käyttäjäystävällisempiä. Voimme esimerkiksi muokata käyttäjän käyttöliittymää niin, että tiedon virtaa yksinkertaistetaan. Voimme myös korostaa asiakkaidemme digitaalisissa kanavissamme eniten käyttämiä toimintoja ja parantaa IT-järjestelmiä niin, että verkkovierailijoidemme ja yleensäkin asiakkaidemme turvallisuus taattaisiin paremmin.

    Analyysien avulla myös kehitetään ja parannetaan jatkuvasti tavaroiden logistiikkavirtaa ennustamalla ostojen, varaston ja toimitusten määrää sekä resurssiemme kapasiteettia kestävän kehityksen näkökulmasta sujuvoittamalla ostoprosesseja sekä aikatauluttamalla toimituksia.

    Lisäksi käytämme tietoja apuna uusien myymälöiden ja varastojen suunnittelussa sekä tuotevalikoimamme parantamisessa. 

    Millaisia henkilötietoja käsittelemme?
    Käsittelemme seuraavia henkilötietoja, jos olet antanut tiedot meille:
    * asiakasnumero
    * syntymäaika
    * sukupuoli
    * maa
    * tiliasetukset

    Käsittelemme seuraavia henkilötietoja, jos olet tehnyt ostoksen:
    * tilaushistoria
    * toimitustiedot
    * maksuhistoria

    Käsittelemme myös seuraavia evästeisiin liittyviä henkilötietoja:
    * klikkaushistoria
    * navigointi- ja selaushistoria

    Kuka voi käyttää henkilötietojasi?
    Kolmannelle osapuolelle välitettäviä tietoja käytetään ainoastaan yllä mainittujen palvelujen tarjoamiseksi sinulle. Käytämme verkkosivustojen analysointiyrityksiä asiakkaidemme verkkokäyttäytymisen analysointiin yleisellä tasolla.

    Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?
    Henkilötietojesi käsittely palvelujemme kehittämiseksi sekä parantamiseksi perustuu oikeutettuun etuumme.

    Miten kauan säilytämme tietojasi?
    Säilytämme tietojasi niin kauan kuin sinulla on aktiivinen H&M-tili tai Club-jäsenyys.

    Kun tilisi tai jäsenyytesi on päättynyt, tietosi poistetaan.

    Oikeutesi kieltää tietojesi käsittely:
    Sinulla on oikeus kieltää H&M:n oikeutettuun etuun perustuva henkilötietojesi käsittely ottamalla yhteyttä osoitteeseen dataprotection.fi@hm.com. Tilisi poistetaan, emmekä pysty suorittamaan sinulle palvelujamme.

  • Miksi käytämme henkilötietojasi?
    Käytämme henkilötietojasi täyttääksemme lakien ja tuomioistuinten sekä viranomaisten päätösten edellyttämät vaatimukset.

    Tämä pitää sisällään henkilötietojesi käytön kirjanpitotietojen keräämiseksi ja vahvistamiseksi kirjanpitosääntöjen mukaisesti.

    Millaisia henkilötietoja käsittelemme?
    Käsittelemme seuraavia henkilötietoja:
    *asiakasnumero
    *tilausnumero
    *nimi
    *postiosoite
    *maksun summa
    *maksun päivämäärä

    Kuka voi käyttää henkilötietojasi?
    Tietojasi voidaan jakaa H&M-konsernin sisällä (katso H&M-konserniin kuuluvat yhtiöt vuosikertomuksestamme, joka löytyy osoitteesta about.hm.com).

    Jaamme henkilötietojasi kirjanpitojärjestelmiä toimittavien IT-yritysten kanssa.

    Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?
    Henkilötietojesi käsittely on välttämätöntä, jotta H&M pystyy täyttämään lain vaatimat velvollisuutensa.

    Miten kauan säilytämme tietojasi?
    Säilytämme tietojasi oman maasi kirjanpitosäädösten edellyttämän ajan puitteissa.

  • Miksi käytämme henkilötietojasi?
    Käytämme henkilötietojasi vahingontorjunnan hallintaan, jotta voimme varmistaa, että ehtoja noudatetaan, sekä havaitsemaan ja ehkäisemään palvelujemme väärinkäytön.

    Käytämme myös videovalvonnasta saatavia henkilötietojasi selvittääksemme turvallisuussyistä arveluttavia tilanteita ja estääksemme sekä raportoidaksemme myymälöissämme tapahtuvista rikollisista teoista.

    Henkilötietojasi käytetään verkkopalvelujemme väärinkäytön sekä vilpillisen toiminnan tutkimiseen ja ehkäisemiseen analysoimalla ostokäyttäytymistä verkossa.

    Millaisia henkilötietoja käsittelemme?
    Käsittelemme seuraavia henkilötietoja:
    * yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
    * Club-jäsenyyden ID
    * asiakasnumero
    * videoaineisto
    * tilaushistoria
    * toimitustiedot
    * maksuhistoria

    Kuka voi käyttää henkilötietojasi?
    Kolmansille osapuolille välitettäviä tietoja käytetään vain edellä mainittuihin tarkoituksiin. Jaamme tietojasi yrityksille poikkeukseen perustuvaa raportointia (Exception Based Reporting) varten.

    Tutkittaviin tapauksiin ja väärinkäyttöihin liittyvät tiedot voidaan jakaa vakuutusyhtiöiden, viranomaisten tai paikallisten ja globaalien lainvalvonnan tahojen kanssa tutkimusten suorittamiseksi. Huomaa, että tällaisilla tahoilla on riippumaton oikeus tai velvoite henkilötietojesi käsittelyyn.

    Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?
    Henkilötietojesi käsittely palvelujemme väärinkäytön ehkäisemiseksi perustuu oikeutettuun etuumme.

    Miten kauan säilytämme tietojasi?
    Säilytämme tietojasi niin kauan kuin on tarpeen mahdollisten väärinkäyttöjen ja muiden rikkomusten ehkäisemiseksi ja/tai raportoimiseksi.

    Videoaineistoa säilytetään paikallisen lainsäädännön mukaisesti mutta kuitenkin enintään 30 päivää.

    Oikeus kieltää tietojesi käsittely:
    Sinulla on oikeus kieltää H&M:n oikeutettuun etuun perustuva henkilötietojesi käsittely ottamalla yhteyttä osoitteeseen dataprotection.fi@hm.com. Tilisi poistetaan, emmekä pysty suorittamaan sinulle palvelujamme.

  • Eväste on pieni tekstitiedosto, joka on tallennettu tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi ja josta se haetaan seuraavien käyntien aikana. Jos käytät palveluitamme, oletamme sinun hyväksyvän evästeiden käytön.

    Miten käytämme evästeitä?
    Pysyvillä evästeillä tallennamme aloitussivuasi koskevat tiedot ja kirjautumistietosi, jos sisäänkirjautuessasi valitset ”Muista minut”. 

    Käytämme evästeitä suosikkituotteidesi tallentamiseen.

    Istuntokohtaisia evästeitä käytämme, kun käytät filtteri-toimintoa sekä tarkistamme, oletko sisäänkirjautuneena tai lisäätkö tuotteen ostoskoriisi. 

    Käytämme sekä ensimmäisen että kolmannen osapuolen evästeitä statistiikan ja käyttäjätietojen koottuun ja yksilöityyn keräämiseen analysoivilla työkaluilla sivustomme optimoimiseksi sekä tarjotaksemme sinulle asianmukaista markkinointimateriaalia.  

    Jotkin kolmannen osapuolen evästeet ovat peräisin sivuillamme näkyvistä palveluista, jotka eivät ole hallinnassamme. Niitä tarjoavat sosiaalisen median kanavat, kuten Twitter, Facebook ja Vimeo, ja ne liittyvät käyttäjien mahdollisuuteen jakaa sisältöä tällä sivulla kunkin kuvakkeen osoittamalla tavalla.

    Käytämme myös sivustojen välistä seurantaa suorittavia kolmannen osapuolen evästeitä, jotta voimme tarjota sinulle mainoksia muilla sivustoilla / muissa kanavissa.

    Millaisia henkilötietoja käsittelemme?
    Yhdistämme evästetunnuksesi tilisi tai Club-jäsenyytesi osalta annettuihin tai kerättyihin henkilötietoihisi vain, jos olet kirjautunut tilillesi tai H&M Club -Clubiin. 

    Kuka voi käyttää henkilötietojasi?
    Kolmannelle osapuolelle välitetään tietoja vain edellä mainittujen palveluiden toimittamiseksi. Käytämme analysoivaa työkalua statistiikan keräämiseen sivustomme optimoimiseksi sekä tarjotaksemme sinulle asianmukaista materi

    Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?
    Yhdistämme evästeesi henkilötietoihisi vain, jos olet kirjautunut H&M-tilille tai H&M Clubiin.

    Jos olet kirjautunut tilillesi, laillinen peruste perustuu oikeutettuun etuumme. 

    Jos olet kirjautunut H&M Clubiin, laillinen peruste on H&M Club -Clubin ehtojen täyttäminen.

    Miten kauan säilytämme tietojasi?
    H&M ei säilytä henkilötietojasi. Voit selaimesi avulla helposti poistaa evästeet tietokoneeltasi tai mobiililaitteestasi. Löydät evästeiden käyttöä ja poistamista koskevat ohjeet selaimestasi kohdasta ”Ohje”. Voit kytkeä evästeet pois päältä tai valita vastaanottaa tiedon aina, kun uusi eväste on lähetetty tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi. HUOM! Jos kytket evästeet pois päältä, et pääse hyötymään kaikista ominaisuuksista. 

16/5/2018